Lundabryggeriet får nya ägare

Familjen Magnusson/Magnusson-Kroon som även äger Skånegårdar AB i Lund, har köpt in sig i Lundabryggeriet när samtliga aktieägare utom bryggaren och medgrundaren Bosse Bergenståhl säljer sina aktier. Bosse kommer att fortsätta att brygga öl, Dag Magnusson blir styrelseordförande och Gustaf Magnusson-Kroon blir VD.

Bryggeriet finns sedan starten på familjens gård Fridhill i Torna Hällestad och när möjligheten kom upp att utöka samarbetet genom delägarskap tyckte vi att det var intressant. Det är en bra produkt och den tidigare ägarkonstellationen, med Tobias Ekman, Christian Westin Jansson och Krister Appelfeldt i spetsen, har arbetat hårt med att föra fram varumärket i Lund med omnejd. Vi tycker att det ska bli en rolig och spännande satsning och vi kommer även i fortsättningen att värna om det lokala hantverket som vi hoppas att vi i högre grad skall få ut till den lokala marknaden, både med den goda lättölen och folkölen i dagligvaruhandeln, men också till restauranger runtom i Lund. Bl.a. håller vi nu på att utveckla planerna för att starta en ölrestaurang i centrala Lund som skall heta Lundabryggeriet.

Vi i den tidigare ägarskaran är väldigt glada över att just familjen Magnusson tar över Lundabryggeriet, då de har samma intentioner som vi haft under uppbyggnadsåren!

Nämligen att Lund ska ha ett eget bryggeri, med god närproducerad öl. Det har varit otroligt spännande och lärorikt att få ta del av denna värld! Vi önskar de nya ägarna all lycka och framgång, med att föra bolaget vidare in i framtiden!

Med sin lokala förankring och mångåriga verksamhet, har familjen Magnusson alla möjligheter till en snabb expansion!

Vi – Lundabryggeriet-fans kommer alla att fortsätta att dricka just Lundabryggeriets Hantverksöl – ingen tvekan om det!, säger tidigare VD, Tobias Ekman.

Med vänlig hälsning

Gustaf Magnusson-Kroon
VD
0708-53 84 34